BREEAM

BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology) är ett av världens ledande certifieringssystem för nybyggnation (alla byggnadstyper) inom hållbarhet och utvecklades i Storbritannien under slutet av 1980-talet.

BREEAM används globalt och ligger till grund för många andra stora etablerade system. I Sverige finns det en svensk BREEAM-manual som kan användas. Systemet är unikt eftersom det utvecklas kontinuerligt med hjälp av forskning av branschen men också av BRE samt att poäng alltid utgår från nationell praxis och lagstiftning.

Det finns nio kategorier inom ledning/styrning, energi- och vattenanvändning, inomhusklimat, avfallshantering, markanvändning & ekologi, transport, material och innovation.

Nivåerna för Breeam går i fem steg från pass upp till outstanding. Våra BREEAM-assessor och AP kan guida Er från ett tidigt skede till bästa sätt att certifiera antingen nybyggnation, del av byggnad eller befintliga byggnader både i Sverige och utomlands (se BREEAM in-use nedan).

Vi är med och utvecklar BREEAM-SE och ligger på framkant i Sverige med att lösa nya indikatorer.

← Tillbaka till tjänster

Kontaktperson

Camilla Liljekow

+46-706 02 13 66  
camilla.liljekow@solenco.se   camilla.liljekow@solenco.se